Image default

Idősek Tanácsa: “Nyugdíjasként érezzük, hogy odafigyelnek ránk és a lehetőségekhez mérten segítenek”

A kormány kiemelt figyelmet fordít az idősebb korosztályra. Ezt a miniszterelnök főtanácsadója jelentette ki a Facebook-oldalán megjelent videóban.

Nyitrai Zsolt közölte, hogy a 2024-es év “jó hírrel kezdődik az időseknek”, hat százalékkal emelkedik a nyugdíj összege, így az átlagos öregségi nyugdíj várhatóan több mint 230 ezer forint lesz.

Hangsúlyozta, a kormány visszaépítette “a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is”, amelyet februárban a hat százalékkal emelt összegben kapnak meg a nyugdíjasok.

A kormány 2010-ben ígéretet tett arra, hogy megvédi a nyugdíjak értékét – emlékzettett Nyitrai Zsolt. Mint mondta, eddig öt alkalommal került sor nyugdíjprémium kifizetésére, és bevezették a Nők40 programot.

Fontos feladat az idősek biztonságáról való gondoskodás, ezért vezette be a kormány az Európában egyedülálló, ingyenes Gondosóra programot – emelte ki a miniszterelnök főtanácsadója.

Így vélekedik az Idősek Tanácsa

A videóban Ábrahám Katalin, az Idősek Tanácsa tagja kiemelte: a kormány valóban megtartja a 2010-ben tett ígéreteit, és kiáll a nyugdíjasok érdekeiért; fontosnak tartja a nyugdíjas korosztály tiszteletét és megbecsülését.

“Nyugdíjasként érezzük, hogy odafigyelnek ránk és a lehetőségekhez mérten segítenek” – fűzte hozzá.

A mostani nehéz gazdasági helyzet az idősekre is terheket ró, ezért a nyugdíjemelés és az emelt összegű 13. havi nyugdíj valóban segítséget jelent – mondta Ábrahám Katalin.

Mi az az Idősek Tanácsa?

A jogszabály szerint a Tanács véleményezi az idősek életkörülményeit közvetlenül érintő és az általa kiemelten kezelt más kormányzati döntések, jogszabályok tervezetét, valamint figyelemmel kíséri azok végrehajtását. Javaslatot tehetnek kormányzati intézkedésekre, és közvetítik az idősödő emberek, valamint a vallási közösségek és a civil szervezetek javaslatait.

A 12 fős tagjai részben az idősügy területén működő civil szervezetek javaslata alapján, részben a tudományos élet, a demográfia, a szociálpolitika, a helyi önkormányzatok, a vallási közösségek és a civil szervezetek szakemberei közül kerülnek ki.

Nyugdíjasbarát

 

hírek ebből a rovatból

Rabtemetőben avattak parcellakövet

nyugdijaspeti

Ide özönlenek a német nyugdíjasok – Ennyivel jobb itt élni?

nyugdijaspeti

Megható filmben, régi képeken kel életre a főváros 150 éves története – video

nyugdijaspeti