Image default

Közelít a 60-hoz: Utoljára ünnepel öttel kezdődő születésnapot Kautzky Armand

A Jászai Mari-díjas, közönségkedvenc magyar színművész, fantasztikus orgánumú szinkronszínész, Kautzky Armand november 12-én ünnepli 59. születésnapját.

Tom Cruise, Pierce Brosnan és Rupert Everett magyarhangja, érdemes művész 1964. november 12-én született Egerben. 1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd csaknem húsz évig a Madách Színház színpadán állt, később az Újszínház csapatához csatlakozott. 2017-től szabadúszó művész, de szinkron színészként, szinkron oktatóként és színpadi beszéd tanárként is tevékenykedik.

Az elmúlt évtizedekben számos fantaszikus szerepben láthattuk a méltán népszerű, Jászai Mari-díjas színművészt. Kautzky Armand szerepelt Molnár Ferenc, Az üvegcipő című darabjában, Balkon szerepét játszotta A bolondok grófjában. A televízióban láthattuk a Mindszenty – Szeretlek-ben, a Faustban, a Kisvárosban, sőt, három éven át a Szomszédok című tévésorozatban is szerepelt.

Van azonban néhány dolog, amit csak kevesen tudnak róla.

Összegyűjtöttünk öt érdekességet Kautzky Armandról

1. Több mint tíz éve rendez színházi darabokat, az Újszínházban a Hangembereket az ő irányításával vitték színpadra.
2. Tíz éven keresztül központi szerepet vállalt a Red Bull Pilvakerben.
3. Gyerekkora óta igazi állatbarát. Inkább macskás, mint kutyás. Egy korábbi interjújában elmondta, nagyon szereti a macskákat, egyik kedvenc cicáját egy aluljáróban fogadta örökbe.
4. Kautzky Armand kedvenc étele a káposztástészta.
5. Rajong a Balatonért, azonban tisztes távolságból, inkább a hegyekből és a kilátókból tekint rá szívesen, a vízbe csak nagyon ritkán merészkedik.

Ezt olvastad már?

Belépőkártyát kapott az Esti mese legendás fogmosó barnamedvéje, a TV Maci mint az intézmény egyik „legrégebbi dolgozója” az MTVA vezérigazgatójától. Papp Dániel kedden a közmédia székházában a figura 60. „születésnapja” alkalmából akasztotta a kártyát a TV Maci nyakába.

Mától „legálisan” járhat be munkahelyére a TV Maci – végre belépőkártyát kapott

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Csodálatos módot választott arra egy magyar könyvkiadó, hogy megemlékezzen születésnapján Szabó Magdára

nyugdijaspeti

Szilveszter: A mentők több, mint 3000 esethez vonultak, a tűtzoltóknak picit könnyebb volt

nyugdijaspeti

A Gondosóra segítségével találták meg az idős asszonyt a tűzoltók

nyugdijaspeti