Image default

Keleti Ágnes a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok lett

Péntektől Keleti Ágnes a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok a világon, egyben a harmadik legidősebb élő olimpikon.

Az 1921. január 9-én született ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója. Aki a vízilabdázó Tarics Sándor 2016. május 21-én bekövetkezett halála óta a legidősebb élő magyar olimpiai bajnok.

Péntektől pedig a legmagasabb kort megélt a világon, ugyanis Tarics 102 évet és 241 napot élt, ezt haladta túl a legeredményesebb magyar tornász.

A nem mindennapi “mérföldkő átlépése” alkalmából csütörtök délután otthonában köszöntötte Keleti Ágnest Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, illetve Wladár Sándor és Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnökei.

Keleti Ágnes 100. születésnapján

Az ünnepségen ott volt Keleti egykori klubja, az UTE (a BM csapat Újpesti Dózsa elődje és utódja) képviseletében Juhász Judit, a torna szakosztály igazgatója. Valamint Tibolya Péter elnökségi tag és Tahon Róbert jogi igazgató.

Keleti Ágnes hangsúlyozta, továbbra is

minden nap tornázik, sok gyümölcsöt és csokoládét eszik, szemüveg nélkül nézi a tornaközvetítéseket a világhálón, és kritikusan szemléli a gyakorlatokat.

A legmagasabb kort megélt olimpikon az 1948-as ötkarikás játékokon szerepelt uruguayi vitorlásversenyző, Félix Sienra, aki 107 éves és 9 napos korában hunyt el.

Felix Sienra (középen)

Nemrégiben köszöntöttük a 85 éves Balczó Andrást a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett háromszoros olimpiai, tízszeres világbajnok magyar öttusázót. Az öttusasport történetének egyik legnagyobb alakja, akit 1966-ban, 1969-ben és 1970-ben is az év sportolójának választották Magyarországon.

MTI – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Az Astoria szálló foglyai – újabb remek könyv a forradalmunkról

nyugdijaspeti

Itt a kucsmagomba-szezon – Erre keresd az istenek eledelét

nyugdijaspeti

Te a Közértbe vagy az Áfészbe jártál vásárolni?

nyugdijaspeti