Image default

Ki lesz a nemzet színésze? Itt a lista, de csak holnap dől el

Tordy Géza halála után egy hónappal, május harmadikán újra összeülnek a nemzet színészei, hogy új tagot válasszanak maguk közé. Most még csak az a biztos, hogy férfi lesz. A Metropol gyűjtötte össze a lehetséges jelölteket.

Május harmadikán ismét tanácskoznak nemzetünk legnagyobb színészei, hogy szomorú és egyben felemelő kötelességüknek tegyenek eleget. Új nemzet színészét kell választaniuk maguk közé. A tavalyi év és az idei eleje pokoli fordulatokat hozott, egymás után öt pótolhatatlan művésztől kellett elbúcsúznunk.

Hitet, tartást, gerincet, bátorságot, férfiasságot kapott a magyar vidéktől Koncz Gábor

Meghalt Máté Erzsi, Balázsovits Lajos, Csomós Mari, Benedek Miklós és Tordy Géza is. Most az ő helyére keresnek arra méltó személyt.

Jelenleg ők a nemzet színészei

Hogy végül ki nyeri el május 3-án a megtisztelő címet, az még a jövő zenéje. Ha kizárólag a pályázati feltételek megfelelésével vizsgáljuk a lehetséges jelölteket, akkor egy igencsak hosszú névsorral találkozhatunk. A szakmai múltja alapján jelölt lehet Balázs Péter, Gálvölgyi János, Hegedűs D. Géza, Lukács Sándor, Bálint András, Gálffi László, Koncz Gábor, Blaskó Péter, Fodor Tamás vagy akár Kern András is.

Metropol – Nyugdíjasbarát

ITT A DÖNTÉS: 

Kulka Jánost választották a Nemzet Színészének

hírek ebből a rovatból

Több, mint ötvenezren nézték meg azt a kiállítást, amiről mi is beszámoltunk

nyugdijaspeti

Csak egy kicsivel, de emelkednek a Magyar Posta levélfeladásainak díjai

nyugdijaspeti

Elhunyt a Família Kft. és az Angyalbőrben rendezője, Szurdi Miklós

nyugdijaspeti