Image default

Itt kereshetsz rá a tejfehérje-,  laktóz- és gluténmentes termékek árára

Bővült az árfigyelő, már 78 termékkategória napi árait mutatja meg a rendszer. Bekerültek a speciális étrendet követők által leggyakrabban fogyasztott laktóz-, tejfehérje- és gluténmentes termékek, továbbá a marhahús és az ásványvíz is. 

Szombattól újabb 16 termékkategóriával bővült az Árfigyelő

Így már 78 termékkategóriában – ami több mint 1800 különböző élelmiszerterméket jelent – hasonlíthatják össze a napi árakat a vásárlók. Az online árfigyelő segít abban, hogy a magyar családok pénzt és időt spóroljanak vásárlásaik során. A rendszer versenyélénkítő hatása pedig 2024-ben is segíti az árak csökkentését.

A www.arfigyelo.gvh.hu címen elérhető online árfigyelőben hat nagy kereskedelmi lánc mintegy 1200 boltjában kereshetnek a fogyasztók. A rendszer hatékonyságát bizonyítja, hogy a július 1-jei indulása óta, a kezdetben megfigyelt 62 termékkategória több mint 80 százalékában csökkentek az átlagárak, átlagosan mintegy 6 százalékkal.

A KSH pénteken közölt adatai szerint 2023 decemberében 4,8 százalékra zuhant az éves alapon mért havi élelmiszer-infláció, ami 2021 szeptembere óta, tehát 27 hónapja nem volt ilyen alacsony. Az élelmiszerek éves alapon mért áremelkedése egy év alatt a tizedére zuhant, a 2022 decemberében mért 44,8 százalékhoz képest – tudatta a GVH.

Tejfehérje-,  laktóz-,  gluténmentes termékere is kereshetünk

December elején írtuk meg a Nyugdíjasbaráton, hogy az az étel intoleranciával rendelkezőknek is kedvezni fognak. Szombattól bekerültek az árfigyelőbe a speciális étrendet követők által leggyakrabban fogyasztott laktóz-, tejfehérje- és gluténmentes termékek. Hozzátették, Magyarországon több mint 3 millióan élnek valamilyen élelmiszer-intoleranciával, vagy élelmiszer-allergiával, nekik mostantól célzottan is segít az árfigyelő.

Mindenmentes újdonsággal rukkolt elő az Aldi az ételallergiások számára

Emellett új termékkategória az ásványíz és a marhahús is. Így mától már 78 termékkategóriában – összesen 1843 különböző élelmiszerterméket jelent – hasonlíthatják össze a napi árakat a vásárlók.

https://arfigyelo.gvh.hu/

Térképen is kereshetünk az Árfigyelőben

Az online árfigyelővel, tudatos tervezéssel – például a bevásárlólista és a térképes boltszűrő funkciók használatával – több ezer forintot és sok időt lehet megspórolni a nagybevásárlások során. A www.arfigyelo.gvh.hu címen elérhető online árfigyelő 2024-ben is elérhető lesz a magyar vásárlók, a magyar családok számára, így a GVH által működtetett rendszer továbbra is biztosítja az árak összehasonlíthatóságát és hozzájárul az árak csökkenéséhez.

Már térképes kereső is van az árfigyelőben

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Tízezer magyart vonnának be ebbe a kutatásba a Nobel-díjas tudósok

nyugdijaspeti

Kisvárdán is okos parcellakő segíti a múlt megőrzését

nyugdijaspeti

A 40 éves István, a király újra lemezen és a Duna TV-n

nyugdijaspeti