Image default

November végéig tart a Nyugdíjas Ősz az Állatkertben -Kedvezmények és programok várják a szépkorúakat

Végéhez közeledik a Nyugdíjas Ősz az Állatkertben, de egy hét még van belőle. Most még lehet élni a szépkorúaknak kínált extra kedvezményekkel, és persze a kapcsolódó programok is várják a nyugdíjasokat.

Október elején indult és egészen november 30-ig tart a Nyugdíjas Ősz a Fővárosi Állat- és Növénykertben, melynek ideje alatt extra kedvezményekkel és programokkal várják a szépkorúakat. Jövő hét csütörtökig tehát még élhetnek a nyugdíjasok a lehetőséggel, ideértve természetesen a mostani hétvégét is.

A Nyugdíjas Ősz ideje alatt a szokásos szenior jegynél is kedvezményesebb áron (2000 forintos belépőjeggyel) látogathatják a szépkorúak a Budapesti Állatkertet.

A kedvezményt minden 65 éven felüli (nyugdíjas jogviszonytól függetlenül), illetve minden nyugdíjas-igazolással rendelkező (életkortól függetlenül) látogató igénybe veheti. Az Állatkertben működő vendéglátóhelyek ebben az időszakban ugyancsak kedvezményekkel várják az időseket.

A Nyugdíjas Őszhöz kapcsolódóan a Szavannaházban szerdánként és szombatonként

  • 11 órakor az orrszarvúakat,
  • 13 órakor pedig a zsiráfokat bemutató programmal,
  • a Varázshegyben pedig szombatonként és vasárnaponként 11.30-tól a Nagyszikla titkairól,
  • 13.30-tól pedig hidegvérű társainkról szóló vezetéssel kedveskednek a nagyközönségnek a kert szakemberei.

A Budapesti Állatkertben csaknem negyedszázados hagyománya van a szépkorúak számára meghirdetett kedvezményes őszi időszaknak. Kezdetben Nyugdíjas Hétnek hívták, mert csak egy-egy hétig, majd 2007-ben már egy egész hónapon át tartott. Az októbert és novembert is magába foglaló Nyugdíjas Őszt 2008 óta hirdeti meg évről évre a városligeti intézmény.

Nyugdíjasbarát

A nagyszülők az állatkertbe indultak az unokával, közben derült ki egy szörnyű titok

hírek ebből a rovatból

Zsurzs Kati kapta a Gobbi Hilda-díjat

nyugdijaspeti

Különleges festménnyel bővült a Szent István-teremhez tartozó kiállítás

nyugdijaspeti

100 milliós adománnyal ünnepel a 30 éves Béres csepp

nyugdijaspeti