Image default

40 éve nem láthattuk úgy a Balatont, ahogy most egy zseniális fiatal fotósnak köszönhetően

Szeptember 22-én nyílik meg a balatonfüredi Villa Gyetvaiban a We Love Balaton és Kőrösi Tamás Analógia nevet viselő fotókiállítása, amely a mai Balatont egy több mint negyvenéves „filteren” keresztül mutatja be a látogatóknak.

Kőrösi Tamás nyolc évvel ezelőtt kezdte el fotózni a Balatont, körülbelül akkor, amikor kirobbant a gasztroforradalom a régióban. A fotóst mindig is vonzotta az analóg fotózás világa, a kiállításon bemutatott képei 1970-es, 1980-as évekből származó, lejárt mozinyersanyagra készültek – tudatták lapunkkal a kiállítás szervezői.

Fotó: Kőrösi Tamás

„A digitális fotózással ellentétben az analóg munkánál részben más kérdések számítanak döntő fontosságúnak, a nyersanyag megválasztása például az alkotói folyamat része.

A közel fél évszázados filmre készített mai képek színvilága egy abból a korszakból eredeztethető hangulatot elevenít meg, amelyből a nyersanyag származik”

– mesél a kiállításról Kőrösi Tamás.

A kiállításra egy Facebook eseményt is létrehoztak, mely a képre kattintva jön elő.

A kiállítássorozat lezárultával október 22-ig lehet majd megtekinteni a képeket a borászatként is működő füredi Villa Gyetvaiban. A belépés ingyenes.

A szeptember 22-ei megnyitón Kőrösi Tamás és a magazin szerkesztőségének csapata fog mesélni a képekről egy interaktív tárlatvezetés során, valamint egy különleges hangulatú analóg, Super8-as kamerával forgatott balatoni rövidfilmet is bemutatnak.

Ha már a Balatont említjük…

A Beloiannisz, az 1952-es forgalomba állításától egészen 2006-ig a tó legnagyobb, több, mint 44 méter hosszú személyszállítója volt a Balatonnak. 20 éve már nem közlekedik, de másfél év múlva azonban az elképzelések szerint ismét a fedélzetére léphetünk. A témában készült teljes cikkünk ITT olvasható.

Turizmus.com – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Tavaszi ébredés: sétálj a virágba borult Budapest legszebb helyein!

nyugdijaspeti

Nyilas Misi Pakkokat gyűjt a Református Szeretetszolgálat

nyugdijaspeti

Már ebben a megyében is megjelent a hóvirág

nyugdijaspeti