Image default

Lebontják Marilyn Monroe híres Los Angeles-i otthonát

Az előkelő Brentwood negyedben található, ikonikus 1920-as évekbeli hacienda volt Monroe 1962-ben bekövetkezett halálának helyszíne, és az egyetlen ingatlan, amely valaha is az övé volt.

Ez egy újabb szomorú nap a történelmi építészet és a régi Hollywood rajongói számára. Amint arról először a New York Post számolt be, lebonthatja új tulajdonosa a Los Angelesi házat. Az ingatlanon egy 1920-as évekbeli spanyol hacienda stílusú épület áll.

A 2600 négyzetméteres bungaló szerény mérete és jellege ellenére 1962-ben Marilyn Monroe hirtelen halálának helyszíneként vált világhírűvé. A fallal körülvett ingatlan volt egyben az egyetlen ház, amely valaha is a legendás színésznő tulajdonában volt. Halála után az eltelt hat évtized alatt a fél hektáros birtok a város egyik leghíresebb helyi nevezetességévé vált.

Monroe egy táblát helyezett el a bejárati ajtó elé, amelyen latinul “Cursom Perificio” kifejezés állt.

“Az utam itt ér véget.”

Meglehetősen átalakították

Míg az otthon külső építészete hihetetlenül hasonló maradt ahhoz, ahogy 1962-ben kinézett, a belső tereket jelentősen megváltoztatták. Leginkább a konyhát és a fürdőszobákat modernizálták, és a birtok egykori különálló vendégházát beolvasztották a főépületbe. Ennek ellenére számos eredeti jellegzetesség – szárnyas ablakok, terrakotta csempepadló, fagerendás mennyezet – boldogan emlékeztet az aranykorra.

Hátul egy téglából épült teraszról egy feltűnően nagy úszómedence nyílik; azon túl füves pázsit veszi körül az érett fákat, magas sövényeket és egy citrusgyümölcsös kertet. Elöl bőséges bougainvillea csokrok ívelnek végig a ház homlokzatán, és van egy kétállásos garázs is.

A Monroe korábbi otthonát körülvevő területen egyre gyakrabban fordulnak elő bontások, mivel az emelkedő ingatlanértékek és a rekordokat döntögető eladások arra csábítják a fejlesztőket, hogy egyre nagyobbakat és szebbeket építsenek. Az, hogy ez a különleges ingatlan épségben megmaradt, a hacienda tartós báját bizonyítja, és persze Monroe legendás státuszát.

3 milliárdért megvette, hogy lebontsa az ingatlant

A múlt hónapban eladták a Monroe-házat egy olyan vevőnek, akit még nem hoztak nyilvánosságra. Ez a személy közel 8,4 millió dollárt fizetett (kicsivel több, mint 3 milliárd forint) az ingatlanért, készpénzben, és szinte azonnal bontási engedélyt kért. A Los Angeles-i Építésügyi és Biztonsági Minisztérium nemrég jóváhagyta a kérelmet a tervezett munkálatok “tervellenőrzésére”, bár hivatalos engedélyt még nem adtak ki.

Ha a közelmúlt hasonló helyzeteit nézzük, akkor valószínűnek tűnik, hogy a Monroe hacienda hamarosan felkerül az elveszett történelmi ingatlankincsek hosszú listájára.

RobbReport – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Olyan akciót hirdetett a Lidl, hogy mi is meglepődtünk

nyugdijaspeti

Háromezer idősgondozásban élő embert lát el egy évig higiéniai papírtermékkel ez a cég

nyugdijaspeti

Európa legjobbjának választották a magyar animációt, amiben még Schell Judit rajzolt változata is feltűnik

nyugdijaspeti