Image default

Nicolas Cage már nyugdíjba vonulna

 “Az olyan filmekkel, mint az Álmaid hőse és a Disznó, megpróbáltam közelebb kerülni egy személyesebb előadói stílushoz, ahol kevesebb a színészi játék, ha úgy tetszik, és több a létezés”. Ezt a Vanity Fair című lapnak mesélte Nicolas Cage. 

Cage magabiztosan beszél erről a megközelítésről is. A legutolsó filmgála után állva tapsolták Cage-et; miközben tömegek akartak vele szelfizni. A termékeny sztár érezheti, hogy ez a film más szinten is visszhangot kelt, és ez a reakció, valamint néhány más tényező arra késztette, hogy újragondolja a hollywoodi jövőjét. “Kezd megszilárdulni a tervem – kezdem megszilárdítani a tervemet” – feleli a kérdésre, hogy elérkezett-e a fordulóponthoz. A lényeg: Készen áll arra, hogy abbahagyja a filmkészítést, és elárulta: “Talán még három-négy filmem van hátra”.

Cagen minden évben szerepel legalább egy filmben

Ez meglehetősen erős változást jelentene Cage számára, aki 37 egymást követő évben legalább egy játékfilmben szerepelt, és ez a szám folyamatosan emelkedik. Ez a figyelemre méltó időszak magában foglalja a Holdkórosok és a Arizonai ördögfióka című filmekben való áttörését, az Oscar-díjas Las Vegas, végállomásban való szereplését, az Adaptációban való zseniális ikertestvérszereplését, és nemrégiben A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya című filmet.

Csak a 2023-as évadban már hat filmben kapott szerepet, a cameótól a főszerepekig, és most fejezte be egy maroknyi közelgő projekt forgatását. Régóta a mozikban mindenütt jelenlévők közé tartozik – miközben valahogy még mindig nem készített filmet streaming szolgáltatás számára.

“Úgy érzem, hogy a mozival már elmondtam, amit el kellett mondanom” – mondja. “Azt hiszem, a lehető legmesszebbre vittem a filmes alakítást.”

Álmaid hőse (2023)

Az Álmaid hőse kampányának tapasztalata, egy sötét metakomédia, amelyben Cage szelíd modorú professzora világszerte idegenek álmaiban kezd felbukkanni, holisztikusan gondolkodtatta el filmográfiájáról. “Szeretnék magas színvonalon búcsúzni” – mondja.

Aztán ott van még a közelgő tény, hogy Cage januárban tölti be 60. születésnapját. “Számba vettem, mennyi időm van még hátra. Arra gondoltam, hogy oké, apám 75 évesen halt meg, én is 60 éves leszek. Ha szerencsém van, talán még jó 15 évem van, remélhetőleg több.

Mit akarok kezdeni ezzel a 15 évvel, apámat mintaként használva? Nagyon világosan felmerült bennem, hogy a családommal akarok időt tölteni”.

(Cage legkisebb lánya, August Francesca tavaly született.)

Vanity Fair – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Hitet, tartást, gerincet, bátorságot, férfiasságot kapott a magyar vidéktől Koncz Gábor

nyugdijaspeti

Ebben a Balmorali-kastélyban töltötte utolsó napjait II. Erzsébet királynő – megmutatjuk belülről is

nyugdijaspeti

Elhunyt Andresz Kati

nyugdijaspeti