Image default

Egy év alatt brutálisan megnőtt a dolgozó nyugdíjas pedagógusok száma

Rövid idő alatt drasztikusan nőtt a nyugdíjasként foglalkoztatott pedagógusok száma. A 2022–2023-as tanévben összesen 4342 nyugdíjas tanár dolgozott. Ez a szám idén 6288-ra nőtt.

Közel 50 százalékkal nőtt a nyugdíjas tanárok száma

A köznevelési információs rendszer 2024. február 7-i állapota alapján összesen 6288 nyugdíjas pedagógust foglalkoztatnak jelenleg a köznevelési intézményekben – közölte a Népszavával az Oktatási Hivatal (OH).

A Belügyminisztérium tavaly ősszel azt írta a lap megkeresésére, hogy a 2022–2023-as tanévben 2479 nyugdíjast alkalmaztak közalkalmazottként pedagógus munkakörben. A nyugdíjas óraadó pedagógusok száma 1863 fő volt, tehát összesen 4342 nyugdíjas tanár dolgozott az előző tanévben.

VAGYIS EGYETLEN TANÉV ALATT 44,8 SZÁZALÉKKAL NŐTT A NYUGDÍJAS TANÁROK SZÁMA A KÖZNEVELÉSBEN.

A pedagógusok 5 százaléka nyugdíjas

A lap hozzátette, hogy a közoktatásban dolgozó pedagógusok száma csaknem 122 ezer, vagyis 5 százalékuk már nyugdíjasként dolgozik.

Az OH arról nem tudott adatot szolgáltatni, hogy szakképző intézményekben mennyi nyugdíjas pedagógus, oktató dolgozik. Válaszuk szerint ezt a nyilvántartást a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) vezeti. Az NSZFH azonban azt közölte: a nyugdíjasok létszámát nem tartják nyilván, ezért a pontos számot sem tudják megmondani.

Ez is érdekelhet

Nem tanították meg az embereknek, hogy hogyan kell társasházban élni, s így mindenki rohan, alig ismerik egymást, mondja az alkotó a KEMMA-nak. Megtörve a lakótelepi ház monoton szín- és formavilágát, mandalafreskókkal pingálta ki egy esztergomi lépcsőház minden emeletét. Kalocsai Zsuzsanna, nyugdíjas tanárnő a távol-keleti meditatív képzőművészetet alkalmazza közvetlen élettere pozitívvá alakításában, immár nyolcadik éve.

A nyugdíjas tanárnő kifestett egy egész lépcsőházat +fotók

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Hitet, tartást, gerincet, bátorságot, férfiasságot kapott a magyar vidéktől Koncz Gábor

nyugdijaspeti

Újabb hatalmas sikert ért el a Szabolcsi alma

nyugdijaspeti

November végéig tart a Nyugdíjas Ősz az Állatkertben -Kedvezmények és programok várják a szépkorúakat

nyugdijaspeti