Image default

Rendőrök mentették meg a nyugdíjas asszony életét

Életet mentett a gyors és szakszerű cselekvés – kezdi megható posztját a BRFK a Facebookon. Tóth Norbert r. őrmester és Mihály Roland r. őrmester a Munkácsy Mihály utcában figyeltek fel egy csapatnyi emberre, a járőrök pedig meglátva őket, bajt sejtettek.

Az egyenruhások gyorsan a járókelőkhöz léptek, akik egy mozdulatlan idős nő körül álltak. Volt ki segíteni próbált, volt ki segítséget hívni. A VI. kerületi járőrök azonnal nekiláttak az elsősegélynyújtáshoz, majd amikor észlelték, hogy az idős asszonynak leállt a légzése és nincs pulzusa, haladéktalanul megkezdték a reanimálást.

– Egymást felváltva folytattuk a mellkaskompressziót, majd a kiérkező mentők instrukciói alapján segítettük az újraélesztést. Közben egy másik járőrpár is kiérkezett, ők is segítettek, amiben tudtak.

– emlékeztek vissza a rendőrök.

A 75 éves nő életének megmentéséért tett erőfeszítések végül sikerrel zárultak, az asszonyt stabil állapotban szállították kórházba.

Helytállásukért és a gyors szakszerű segítségért Budapest rendőrfőkapitánya, Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy dícséretben és jutalomban részesítette.

Az időben megkezdett újraélesztés a mentő kiérkezéséig életet menthet

Kortól, nemtől, fizikai állapottól függetlenül sokszor előjel nélkül bármikor bekövetkezhet egy váratlan szívleállás. Ilyen esetben négy perc elteltével az agy olyan oxigénhiányos állapotba kerülhet, melynek során maradandó idegrendszeri károsodások alakulhatnak ki. Az időben megkezdett újraélesztés a mentő kiérkezéséig életet menthet.

Szívleállás esetén az újraélesztést és a defibrillátor használatát rögtön meg kell kezdeni.

A MENTŐK KIÉRKEZÉSÉIG – AMI MA MAGYARORSZÁGON ÁTLAGOSAN TÍZ-TIZENÖT PERC – A BAJBA JUTOTT SZEMÉLY ÉLETE A HELYSZÍNEN TARTÓZKODÓ EMBEREK AZONNALI SEGÍTSÉGNYÚJTÁSÁN MÚLHAT.

A mentő kiérkezéséig tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, mert valakinek az élete a mi segítségünkön múlhat. Adott esetben pedig nélkülözhetetlen az életmentéshez a nem szakképzett emberek által is alkalmazható defibrillátor és a használatához kapcsolódó oktatás.

BRFK – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Így néz ki most a palota, amelyet 1968-ban felrobbantottak a kommunisták

nyugdijaspeti

Innen megtudhatod, hogy 2024-ben mikor érkezik hozzád a kéményseprő

nyugdijaspeti

Az Oscar-díjas Mihalek Zsuzsa: Ha ott vagyok még mindig tartana a gála

nyugdijaspeti