Image default

Retró programok: az időutazás márpedig lehetséges

Szeretnél visszarepülni a 70-es, 80-as, 90-es évek világába és egy felejthetetlen élmény részese lenni? Utaznál ismét klasszikus, faburkolatú, lehúzható ablakos fülkés kocsival, vagy éppen forgatható ülésekben egy komfortkocsiban? Kipróbálnád a magyar vasút ikonikus mozdonyait? Tarts a MÁV-val a retró eseményeiken!

Az M61-es sorozatú „Nohab” mozdony szintén 60 éves

2023-ban számos jubileumot ünnepel a magyar vasút. Az M41-es sorozatú „Csörgő” mozdonyok 50 évesek, a V43-as sorozatú „Szili” mozdonyok 60 évesek, az M61-es sorozatú „Nohab” mozdonyok szintén 60 évesek, az Utasellátó pedig a 75. évfordulóját ünnepli. Az idei évben tervezett rendezvényeken ezen járművek, és az Utasellátó is kiemelt hangsúlyt kap majd.

Az ötven éves M41-es sorozatú „Csörgő” mozdony

2023-ban még két alkalommal tervez több vasútvonalra és járatra kiterjedő retró hétvégéket a MÁV. Ezeken felül, kisebb események keretében, a V43 és az M41-es mozdonyok évfordulójának emlékére több vonalon is különleges szerelvényeket állítanak forgalomba. Az eseményeket EZEN az oldalon gyűjtötte össze a MÁV.

Múlt héten számoltunk be az Ikarus buszok kiállításáról, ahol a klasszikus Farost is megtekinthették, de mutattuk örömhírt a hajózás szerelmeseinek is. Ugyanis a Beloiannisz, az 1952-es forgalomba állításától egészen 2006-ig a tó legnagyobb, több, mint 44 méter hosszú személyszállítója volt a Balatonnak. 20 éve már nem közlekedik, de másfél év múlva azonban az elképzelések szerint ismét a fedélzetére léphetünk.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Vasárnap bemutatják a Rigoletto-t az M5-ön

nyugdijaspeti

Filmet készítenek a Nobel-díjas Krausz Ferencről

nyugdijaspeti

Visszatérnek a kalauzok a BKK járataira

nyugdijaspeti