Image default

Idén Schnell Ádám kapta a Sinkovits Imre-díjat

Az elismerést az a férfiszínész kapja meg, aki az évad legjobb alakítását nyújtotta, és emellett a színházért is feladatot vállalt. A Sinkovits Imre-díjra a szavazatokat a Nemzeti Színház a társulatának tagjai adják le az évadzáró ülés előtt. Miután összeszámolják a voksokat, Madarassy István Kossuth-díjas ötvös- és szobrászművész belegravírozza a nevet az általa készített bronzplakettbe. Idén Schnell Ádám nevét véste a díjra.

– Nagy öröm számomra, hogy István a díj alkotója, mert ahogy mondani szokta, ő már az édesanyám pocakjából ismer engem. A szüleim nagyon jóban voltak vele, rendszeresen jártak a kiállításaira – mondja a színművész. Annak is nagyon örülök, hogy a nyári szünetre a Nissan biztosít számunkra egy autót, amellyel Horvátországba utazunk majd pihenni.

Schnell Ádám szívesen segíti fiatalabb kollégáit, bár ebben az évben nem sok ideje jutott rájuk, nagyon elfoglalt volt. Molnár Ferenc Egy, kettő, három című darabjában Norrison bank elnököt alakítja, aki váratlan helyzetbe kerül, mert a rábízott gazdag amerikai lányról kiderül, hogy titokban férjhez ment, és már a baba is úton van. Norrisonnak egy óra áll rendelkezésére, hogy a lány szülei számára a nincstelen taxisofőr férjből jómódú úriembert faragjon. Az évad végén bemutatott Lear King Show című darabban a címszereplőt játssza, aki egy média holding cég elnökeként próbálja a hatalmat megosztani a lányaival.

Nagy megtiszteltetés számára, hogy Sinkovits Imréről elnevezett díjat kapott. Tavaly ősszel Norrison szerepéért a Gyulai Várszínház által alapított Őze Lajos-díjat is átvehette.

Nemzeti Színház – Nyugdíjasbarát

címlapkép: Magyar Nemzet

hírek ebből a rovatból

Autószerelőből lett Magyarország leghíresebb tenorja – 107 éve született Simándy József

nyugdijaspeti

Családi kincskereséssel készül a Magyar Nemzeti Múzeum a múzeumok őszi fesztiváljára

nyugdijaspeti

Felhőszakadás, jégeső, vihar – ez vár ránk szerdán

nyugdijaspeti