Image default

Sikeres újraélesztés történt egy budapesti idősotthonban

A budapesti Margaréta Idősek és Pszichiátriai Betegek Otthonában sikeres újraélesztés történt az intézménybe korábban kihelyezett félautomata defibrillátorral. Az időben megkezdett újraélesztés és a készülék egy idős hölgy életét mentette meg.

Az otthon egyik lakója ebédnél lett rosszul, amikor étkezés közben félrenyelt. Az esetet az ebédlőben tartózkodó intézményvezető vette észre, aki az intézmény orvosával és ápolókkal azonnal az idős nő segítségére sietett.

A Heimlich-fogás alkalmazása mellett a légutat elzáró ételnek csak egy részétől sikerült így megszabadulni.

Az idős asszony nem kapott levegőt, az oxigén-hiány tünetei mellett nem sokkal később a légzése és a keringése is leállt.

Ekkor kezdték meg az újraélesztést

A mellkaskompressziót az intézmény orvosa végezte, míg az intézmény vezetője a készenléti táskával és a defibrillátorral a helyszínre sietett, majd a mellkasra helyezte a gép elektródáit. Sokk leadására nem volt szükség, de a gép nagy segítséget nyújtott az újraélesztés során a megfelelő mellkasnyomás kivitelezésében. A beavatkozás alatt a légutat még elzáró étel is sikeresen kijutott, majd nem sokkal később helyreállt a légzés és keringés. A mentők kiérkezésekor az ellátott már eszméleténél volt, és kommunikálni is lehetett vele.

Az intézményvezető beszámolt, hogy a dolgozói pontosan tudták a dolgukat, így a késedelem nélkül megkezdett újraélesztésnek köszönhetően életet mentettek.

Az idős nő ma már mosolyogva sétál az otthon folyosóján, és nagyon hálás megmentőinek.

Nyugdíjasbarát

címlapképünk illusztráció

hírek ebből a rovatból

Most már a rendőrség nevében is küldenek SMS-t csalók

nyugdijaspeti

Így szeretett bele Ruttkai Éva Latinovits Zoltánba

nyugdijaspeti

Megható szavakkal búcsúztak a Titanic kapitányától színésztársai

nyugdijaspeti