Image default

Két perc különbséggel, két különböző évben születtek a spliti ikrek

Két perc eltéréssel, de két különböző évben jött világra egy ikerpár a horvátországi Splitben: egyikük még tavaly, az év utolsó napján éjfél előtt egy perccel, másikuk már az új évben, egy perccel éjfél után született – közölte a horvát közszolgálati televízió szerdán.

Damir Roje, a spliti szülészet vezetője szerint ez egy szokatlan helyzet. Az ikrek különböző napon, hónapban és évben ünneplik majd ugyanazt a szülinapjukat. Az orvos megjegyezte: még soha nem volt ilyen eset a praxisában, és nehéz lesz megismételni.

Az ikrek

Volt már olyan, hogy ikrek születtek éjfél előtt és után, de nem december 31-én és újév napján. Majd az orvos gratulált a szülőknek, valamint sikeres és boldog életet kívánt az újszülötteknek.

Az ikerpár édesanyja spliti, és ez volt az első szülése. A kórházban meglátogatta Blazenko Boban, Split-Dalmát megye elöljárója is, aki újságíróknak azt mondta: “ami szilveszterkor a spliti szülészeten történt, legyen fordulópont Horvátország demográfiai képében”.

Magyarországon is születtek ikrek újévkor

A Semmelweis Egyetem (SE) az MTI-vel közölte, hogy hajnali három órakor egy ikerpár – Bence és Balázs – született az intézmény Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti részlegén.

Az ikrek a terhesség 34. hetében, császármetszéssel érkeztek első gyermekként a családba. Bence hajnali 3 órakor 1955 grammos súllyal és 43 centiméterrel, Balázs 3 óra 2 perckor 2285 grammal és 47 centiméterrel született. Az édesanya, Kitti és az újszülöttek is jól vannak – tudatta az SE.

MTI – Nyugdíjasbarát

(a címlapkép a babatalpakról illusztráció)

hírek ebből a rovatból

Nehogy kiöntsd a sonka főzőlevét!

nyugdijaspeti

Az Akácos út kapta Az év magyarnótája címet

nyugdijaspeti

Ezt a bélyeget bocsátották ki Csepregi Éva tiszteletére

nyugdijaspeti