Image default

Alig három hétig látható már csak a népszerű kiállítás

Az eredetileg tervezetthez képest két héttel tovább, január 21-ig tekinthető meg a Szépművészeti Múzeum Renoir kiállítása. A nagyszabású tárlaton a francia mester csaknem 70 alkotásával találkozhat a közönség. A jó hírt a Szépművészeti közölte a távirati irodával.

A “Renoir. A festő és modelljei” című tárlat a nagy érdeklődésre való tekintettel hétfőn is látogatható és hétvégén egy órával korábban, már 9 órakor megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. A kiállítás eredetileg január 7-én zárt volna, de a múzeumnak sikerült megállapodnia a tárlat meghosszabbításáról a külföldi kölcsönző intézményekkel.

A Renoir emberábrázolásait középpontba állító tárlat a párizsi Musée d’Orsay-vel és a Musée de l’Orangerie-vel együttműködésben valósult meg, de a kiállításra több mint húsz külföldi közgyűjteményből kölcsönzött műtárgyakat a Szépművészeti Múzeum.

Három Gabrielle egy helyen

A tárlaton olyan fő műveket láthat a közönség, mint például A hinta, a Vidéki tánc vagy a Claude Renoir bohócjelmezben című alkotások. A festőnek szentelt első magyarországi bemutató – amelyen a Szépművészetiben őrzött csaknem harminc Renoir-alkotás is kiemelt szerepet kap – kronológiai és tematikus elrendezésben ismerteti a művész fejlődését.

A tárlaton most első alkalommal állították ki együtt Renoir Fekvő női akt (Gabrielle) című alkotásának mindhárom, 1903 és 1907 között készült változatát.

Melyek közül az elsőként megfestett remekmű 2019-ben, egy gyűjteménytörténeti jelentőségű vásárlás révén került a Szépművészeti Múzeumba.

Októberben írtuk meg, hogy csaknem ötvenezren látták a Szépművészeti Múzeumban szeptember végén nyílt Renoir: A festő és modelljei című kiállítást. Novemberre ez a szám elérte a százhúszezret, decemberre pedig a kétszázezret.

70 felettieknek ingyenes a kiállítás

Díjtalan belépő csak látogatáskor igényelhető a helyszínen a jogosultság igazolásával. Ha díjtalan belépőre jogosult személyek elővételes jeggyel rendelkezők társaságában érkeznek, biztosítják, hogy velük együtt léphessenek be az épületbe és a kiállításra.

A 62-70 éves kor közöttieknek 50%-os jegyet kell váltani, ami 2800 Ft-ba kerül.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

A jövő évi költségvetés megvédi a nyugdíjasokat

nyugdijaspeti

Középkori kéziratra bukkantak Kolozsváron

nyugdijaspeti

Az 581 éve született Mátyás királyra emlékeztek Kolozsváron

nyugdijaspeti