Image default

„Menzás csirkepörkölt ízű hallé, 4000 forintért” – Tömegek hagyták ott a Szegedi Halfesztivált és mentek inkább csárdába

A Szegedi Halfesztivál nagy történelmi gyökerekkel bír, az elmúlt években azonban egyre több kritika éri nem csak a szervezést, hanem az ott kínált ételeket is. Úgy tűnik, ez idén csúcsosodik ki. A turistákon kívül a helyiek is fel vannak háborodva a színvonaltalan, a gasztronómiai értékeket megcsúfoló rendezvényen. És persze az ehetetlen halászlé árán is. A Lelépő Magazin cikke.

Éles kritika érkezett nem várt helyről, pedig a szegedi halászlé legendás

Mint ismert, a múlt héten került megrendezésre a 26. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, a Huszár Mátyás rakparton és a Partfürdőn. A hivatalos kommunikáció szerint rengetegen voltak az eseményen és több ezer adag halászlé is elfogyott.

Fotó: Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál facebook oldala

A Lelépő szerint a “Minden, ami Szeged!” Facebook csoportban szabályosan elszabadultak az indulatok egy bejegyzés alatt. Uj Péter újságíró kritikáját osztották meg, amiben rendkívül erős véleményének adott hangot. Ott volt ugyanis a Szegedi Halfesztiválon, de nem sok köszönet volt benne. Ahogy fogalmaz:

“menzás csirkepörköltet idéző halászlé bizonytalan eredetű és fajú, fagyasztott halakból, de a csúcs a nyesedéket vastagon panírozva eladni 20 000/kilós áron.”

Ahogy Uj Péter második fotóján is látható, egy vegyes hallé 4400 forintba került.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

UP (@ujpeter88) által megosztott bejegyz

A helyiek szerint is botrányosan rossz volt a színvonal és a halászlé is

Az újságíró véleményét pedig a helyiek is osztották. Tömegesen írták az elégedetlen hozzászólásokat a helyiek, megosztva saját tapasztalataikat – osztja meg az olvasókkal a Lelépő.

“Semmi köze nem volt a halászléhez szégyen hogy azért pénzt mertek kérni” – írja Zoltán, aki egy fotót is mellékelt kommentjéhez, rajta egy meglehetősen fura állagú halászlével. Egy idősebb hölgy arról írt, hogy ő már vagy tíz éve nem látogatott ki a halfesztiválra. Ahogy fogalmaz, pont azért, amit az előtte hozzászólók is jeleztek. “Vízben úszó valamint kaptunk” – teszi hozzá.

Forrás. Minden, ami Szeged!

“A halfeszten mindig kritikán aluli a hal, ez már tradíció!” – írta Attila, Aranka szerint pedig a fogas filét a kóbor macskák sem ették meg, annyira ízetlen és száraz volt. Rolandnak szintén rosszak voltak a tapasztalatai. Azt írja, amit kóstoltak, halászlének nem lehetett mondani, ráadásul horror áron volt. “Pörköltnek nagyon jó volt az íze, de az ára nem. Ezt adták halászlének.” – fűzte hozzá.

Istvánnak és a nejének az étele pedig sajnos a kukában landolt.

Ők azt javasolják, inkább nevezzék át a rendezvényt moslékfesztiválnak.

Így készült a halászlé – Fotó: Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál facebook oldala
Kiszolgálás a halászléfesztiválon, Fotó: Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál facebook oldala

 

Annyira rossz volt a tapasztalat, hogy tömegesen vették az irányt inkább a helyi halászcsárdák felé

“Műanyag tányérban odadobják a kezedbe azt a forró levest, azzal rossz műanyag kanállal… Ennyiért beültünk a halászcsárdába, ahol kényelmesen elfogyasztottuk a hallevet 4400 forintért, friss kenyérrel, kedves kiszolgálással” – írja az egyik hozzászóló.

Egy másik halászlé-rajongó így fogalmazott:

“Ha már hal fesztivál volt akkor halászlét kellett enni. Torony bisztró, 3.500 forintért két embernek elég volt, a kanál megállt benne. Rengeteg hal hús, ikra és tej benne, s a leve is olyan volt, amilyen sűrűnek kell lenni. Tökéletes volt!

Lelépő

KAPCSOLÓDÓ:

Ha már halételről van szó, akkor álljuon itt egy nagyszerű időutazásunk a Mátyás Pincébe:

Pontypaprikás galuskával, ahogy a Mátyás Pince első étlapján találtuk

hírek ebből a rovatból

Nagypéntek – Jézus kereszthalálának napja

nyugdijaspeti

Már csak vasárnapig nézheted meg ezt a csodás kiállítást

nyugdijaspeti

Ha erről a számról keresnek, fel ne vedd és vissza se hívd!

nyugdijaspeti