Image default

Te hogy főződ a csemegekukoricát? Ági most elmondja a titkát

Nem nagyon szoktunk olvasói leveleket közzé tenni, de Ági nevű olvasónk olyan szuper sztorit írt, hogy muszáj megosztanunk veletek. Így most Ági elmondja Nektek a -szerinte- tökéletes kukoricafőzés titkát:

Azt hiszem, a szezonális főzés iránti szeretetem a sok kukoricából ered, amit gyerekkoromban ettem. Egy kis faluban laktunk Somogyban. Nyáron anyukám szinte minden héten főzött nekünk kukoricát a húgommal. A közeli tanyáról hozta a kukoricát, így mindig édes és friss volt. Nem tudtam betelni vele – a lédús, aranyló, vajjal bevont és sóval megszórt szemekkel. A mai napig összefut a nyári csemegekukorica gondolatától a számban a nyál. Igaz azóta sem olyan édes és zamatos tengerit…

A múltban már írtam recepteket más oldalaknak a párolt és grillezett kukoricáról, de még sosem osztottam meg a módszeremet, hogyan kell kukoricát főzni. Imádom, mert annyira egyszerű, és a legédesebb, leglédúsabb kukoricát kapjuk, amit csak készíthetünk. A recept nagyon egyszerű, így nincsenek nagy tippjeim vagy trükkjeim, de egy dolgot elárulok: minél frissebb a cső, annál jobb lesz a kukoricád.

Nem túl bonyolult!

Az én módszerem arra, hogyan kell megfőzni a kukoricát, nagyon egyszerű. Csak egy összetevőre van szükséged: friss csemegekukoricára! Annyi csövet főzhetsz, amennyit csak szeretnél, feltéve, hogy az edényed elég nagy ahhoz, hogy az összes cső teljesen elmerüljön benne.

Itt jön a lényeg!

Dobd ki a zöld csuhét és a bajuszt, vagyis a vékony szálakat, amelyek minden kukoricacsőre rátapadnak. De mindezek előtt, forralj fel egy nagy fazék vizet.

Ezután főzzük meg a kukoricát. Tedd a forrásban lévő vízbe, és fedő nélkül főzd, amíg a szemek megpuhulnak és aranyszínűek lesznek. Az, hogy pontosan mennyi ideig kell főznöd, attól függ, hogy mennyit főzöl, és hogyan szereted a kukoricát.

Én általában 3-5 percig szoktam főzni, ami nem lehet sokkal hosszabb, mint amennyi idő alatt a víz újra felforr, miután beletettem a kukoricát.

Végül pedig együnk! Vedd ki a kukoricát a fazékból és tedd át egy tálra, majd konyharuhával takard le. Tálaljuk vajjal, sóval vagy bármilyen általunk kedvelt hozzávalóval.

Kedves Nyugdíjasbarátok, próbáljátok ki Ti is!
Szeretettel, Ági
Olvasónktól

hírek ebből a rovatból

Újabb magyar siker! Magyar borásznő kapott nemzetközi elismerést

nyugdijaspeti

Szerelem, szenvedély, csata, hatalmi harc, árulás és hűség – szenzációs magyar sorozat indul a Dunán

nyugdijaspeti

Nyilas Misi Pakkokat gyűjt a Református Szeretetszolgálat

nyugdijaspeti