Image default

Újabb magyar siker! Magyar borásznő kapott nemzetközi elismerést

Németország legnagyobb internetes borászportálja, a selection-online.de Kövesdi Zsófiát az “Év Nemzetközi Női Borásza 2023” címmel tüntette ki. Zsófia a Jammertal Borbirtok vezető borásza.

Magyar borász vagy borásznő ilyen figyelemreméltó külföldi elismerésben még nem részesült. Németország a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb borpiaca, így Kövesdi Zsófia teljesítménye a magyar bormarketing szempontjából kiemelkedő jelentőségű.

Visszaigazolja, hogy a villányi borvidék terroir- ja alkalmas világelitbe tartozó vörösborok készítésére jó koncepció és professzionális hozzáállás mellett. Híven tükrözi a birtok minden egyes szakértő munkatársának a hozzáadott értékét, Kövesdi Zsófia főborász és Nagy Zsolt szőlészeti igazgató vezetésével.

Újabb hatalmas sikert ért el a Szabolcsi alma

A német szakportál évente több, mint 10.000 tételt kóstol és értékel a világ minden részéről. Magyarországról az RPWA a Jammertal Borbirtok említett négy tételén kívül a mai napig összesen három – három vörösbort értékelt 90 és 92 pontra, valamint egyet 91 pontra.

A magyar vörösbor jelenének és jövőjének szempontjából kulcsfontosságú feladat a magyar prémium vörösborok hitelességének és ismertségének megteremtése a legnagyobb és legfontosabb felvevőpiacokon, az angol és német nyelvterületeken.

Ismét bebizonyosodott, hogy a magyar fűszerpaprikák a legjobbak a világon

Korábban beszámoltunk, hogy öt magyar termék szerezte meg a legjobb minősítést az Egyesült Királyságban megrendezett Great Taste Awards ételkóstoló versenyen: Ezt az élelmiszerek Oscar-díjának is neveznek.  Különlegesen nagy eredmény a Great Taste Awards-on való helytállás a magyar fűszerpaprikának. Ugyanis itt nem ételkategóriákon belül kell bizonyítani, hanem többek között olyan több összetevős különlegességekkel kell küzdeni a csillagokért, mint a csokoládé, a méz vagy éppen a granola.A versenyen közel 15.000 termék indult több mint 100 országból.

Az itthoni méz is világszintű

Azt is megírtuk, hogy a világ tíz legjobb méze közé került a magyar márka, s a fajtamézek kategóriájában a legjobbnak bizonyult a Dr Honey selyemfű méze. A magyar méz évtizedek óta egyet jelent földünk legjavával. S bár az elmúlt két évben jószerivel csak a nehézségekről hallani a méhészetek háza táján, azért néha örömre is van okunk. A Dr Honey tavaly már megmutatta, hogy mire is képes egy jó magyar méz. 2022-ben ugyanis a nemzetközi mézverseny döntőjében fajtamézek kategóriájában a világ három legjobb méze között végzett a hársmézével.

MTI OTS – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

“Kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak!” – Öt éve nincs köztünk Bőzsöny Ferenc

nyugdijaspeti

Ebben az országban 1800 milliárddal emelik a nyugdíjak alapját, de mégis kevés nekik

nyugdijaspeti

Ide özönlenek a német nyugdíjasok – Ennyivel jobb itt élni?

nyugdijaspeti