Image default

Ilyen gyönyörű lett a geresdlaki mézeskalácsfalu

A kezdeményezés 15 éve indult, eleinte az iskolában, majd a templomokban helyeztek el apró mézeskalácsfalut, ám egyre többen kapcsolódtak be a munkálatokba, így a Hunyadi utca 21. szám alatti közösségi térbe került a mára kiterjedt méreteket öltő látványosság. A geresdlaki mézeskalácsfalu adventen túl is nagy számban vonzza a látogatókat.

MTI/Ruprech Judit

Habjánecz Tibor polgármester a BAMA.hu-nak elmondta, a kezdeményezés mindig összehozza az embereket, még azokat is, akik nem sütnek. Az édes alkotásokat minden évben megcsodálhatják a látogatók, hiszen a mézeskalácsfalu folyamatosan látogatható az év során. Ehhez azonban előzetes bejelentkezés szükséges az önkormányzatnál.

MTI/Ruprech Judit

Az idei, újjáépített mézeskalácsfalu december 3-án nyitotta meg kapuit a helyi közösségi házban, ahol a helyi gyermekek műsorral készültek, a plébános pedig megáldotta az elkészült alkotást.

Mi kell a tökéletes mézeskalácsfaluhoz?

– Kell 76 dkg liszt, 34 dkg porcukor, 4 egész tojás, 1 csipet só, 2 kávéskanál mézeskalácsfűszer és 1 kávéskanál szódabikarbóna. 5 dkg margarint 4 evőkanál mézzel felmelegítünk forróra, ezt öntjük a többi összetevőhöz, majd jön a gyúrás. A máz akkor tökéletes, ha egy tojásfehérjéhez 15 dkg porcukrot keverünk. Ahhoz, hogy fényt kapjanak, egy egész tojást és egy tojássárgáját keverünk össze, majd, legjobb, ha festőecsettel kenjük le a süteményeket, akkor lesz szép, egyenletes – árulta el a kulisszatitkokat Kettné Schmidt Tímea.

MTI/Ruprech Judit

Megjelenik templomok mellett a babamúzeum, a német ház, a focipálya apró focistákkal, a közösségi ház és az iskola, illetve az óvoda is, helyenként apró mézeskalács emberkékkel kiegészítve.

Nyugdíjasbarát,

fotók: MTI/Ruprech Judit

hírek ebből a rovatból

Magyarországon, egy soha nem látott kiállításon vonulnak fel Európa legszebb porcelánjai

nyugdijaspeti

Akkora napkitörés volt, hogy most te is láthatod a sarki fényt

nyugdijaspeti

Unokáink sem fogják látni – mondta a városvédő Ráday Mihály

nyugdijaspeti