Image default

Ezt a hat művészt díjazta idén a Budapesti Operettszínház

Drahos Evelin, Széles Flóra, Laki Péter, Ninh Duc Hoang Long, Bellai Eszter és Dolhai Attila munkáját ismerte el idén a Budapesti Operettszínház. Minden évben október 24-én, a magyar operett napján tüntetik ki az adott év legkiemelkedőbb művészeit.

Kálmán Imre születésének, valamint Lehár Ferenc halálának évfordulóján, október 24-én tartják a magyar operett napját. Ezt a Budapesti Operettszínház társulata minden évben nagyszabású gálaműsorral ünnepli.

Az évad legígéretesebb ifjú művészének járó Marsallbot díjat Drahos Evelin kapta Panni szerepéért, akit Huszka Jenő Mária főhadnagy című nagyoperettjében alakított.

Drahos Evelin – Fotó: Juhász Éva

Széles Flóra lett az évad musicalszínésze, aki A Monte Cristo grófja című musicalben Mercedes megformálásáért ismertek el.

Szeles Flóra – Fotó: Juhász Éva

Az évad operettszínésze díjat ketten vehették át: Laki Péter, a Mária főhadnagyban Jancsó Bálint huszárfőhadnagy szerepében nyújtott alakításáért kapta meg az elismerést.

Laki Péter

Ninh Duc Hoang Long pedig A mosoly országa című nagyoperettben Szu-csong szerepének megszólaltatásával érdemelte ki a díjat.

Ninh Duc Hoang Long

A Musica Hungarica Kiadó életműdíjasa Bellai Eszter, nagydíjasa Dolhai Attila lett.

A Musica Hungarica Kiadó életműdíjasa: Bellai Eszter

Bellai Eszter a Győri Nemzeti Színház örökös tagja, Szent István- és Szent László-díjas művész. Az elmúlt csaknem négy évtizedben a Győri Nemzeti Színházban játszott szinte összes opera-, operett- és oratórium szopránszerepet elénekelte.

A Musica Hungarica Kiadó nagydíjasa: Dolhai Attila

Dolhai Attila musical- és operettszerepekben, csakúgy, mint rockoperában egyaránt remekel, a közönség nagy kedvence. Számos önálló esten is elragadtatja rajongóit az Operettszínháztól a Margit-szigeten át, Magyarország és az elszakított területek számos koncerthelyszínén.

Kukorica Jancsi, Tasziló, báró Draskóczi Ádám, Koppány, Guido Contini és Edmond Dantes mellett hosszan sorolhatók sikeres szerepei. 2023-ban a Nagydíjat a Budapesti Operettszínház Jászai Mari-díjas sokoldalú bonvivánja, Magyarország Érdemes művésze, Dolhai Attila kapta.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Lebontják Marilyn Monroe híres Los Angeles-i otthonát

nyugdijaspeti

Az igazi húsvéti sonka titka: hagyomány és minőség

nyugdijaspeti

Nekünk írták a dalt – eddig látható a népszerű zenei kiállítás

nyugdijaspeti