Image default

Ha szeretted a magyar népmeséket, ide el kell menned a hétvégén

Benedek Elek születésnapja, szeptember 30, ami 2005 óta a Magyar Népmese Napja. A jeles nap alkalmából 2023. szeptember 30-án, 11.00-kor megnyílik a Pannonia Entertainment és a Kecskemétfilm együttműködésében a Cinema MOM legújabb időszaki kiállítása a Kecskemétfilm többszörös díjnyertes, Magyar népmesék című, nemzetközi szinten elismert és minden korosztály körében igen kedvelt tévéfilm-sorozatának rajzaiból.

A november 30-ig (díjmentesen) látható tárlat nyitó eseményén ingyenes rajzfilmvetítéssel és néptánc-, valamint néphagyomány-tanítással is várják az érdeklődőket.

Ráhangolóként szeptember 30-án, szombaton 10:45-től a Magyar népmesék tévésorozat két epizódját (A szorgalmas és a rest leány, A háromágú tölgyfa tündére) vetítik, többszöri ismétléssel a mozi egyik emeleti termében, térítésmentesen.

11:00 órától ünnepélyes kiállításmegnyitóval folytatódik a program. A Magyar népmesék epizódjaiból származó, 43 válogatott rajzból álló tárlatot, a rövid köszöntő után Glaser Kati, a Kecskemétfilm Animációs Filmstúdió egyik méltán elismert rendezője személyes motivációiról osztja meg a gondolatait.

Ingyenes a táncház is, csak regisztrálni kell

A kiállításmegnyitót követő egy órában, 11:20-12:20-ig magyar és moldvai csángó tánc- és néphagyomány tanításra várjuk a gyerekeket a mozi emeleti termében. Az oktató Mezei Csilla, a budapesti Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola nép- és honismeret, valamint hittan-tanára, könyvtárosa. A táncokhoz élőzenét szolgáltató, háromfős, hagyományőrző zenekar tagjai Esztergomi Katinka, Bennő Katalin, Frajda Márk.

Bár a program ingyenes, de a táncházi rész regisztrációhoz kötött, melyet ERRE A LINKRE kattintve lehet elérni. Helyszín: Cinema MOM – 1123 Budapest, Alkotás utca 53.

További hétvégi programokért, keresd fel a Programok rovatunkat.

A régi autóbuszok közül a legnagyobb rajongótáborral a legendás és különleges vonalvezetésű „farosok” rendelkeznek. Nem véletlen, hogy napközben jellemzően Ikarus 55-ösökkel zajlik majd az élménybuszozás, és ilyen járművek teljesítik az ingajáratot az Aeropark és a Népliget között a hétvégén.

Titokban tervezték ezt a legendás Ikarust, a Farost

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Már 53 éve nincs velünk a Latyi, azaz Latabár Kálmán

nyugdijaspeti

Az idősebb férfiak körében körében különösen megnőtt a bőrrákos esetek száma hazánkban

nyugdijaspeti

Magyar hadinapló nyert a formatervezés “Oscar-díjának” tartott berlini pályázaton

nyugdijaspeti