Image default

Most már a rendőrség nevében is küldenek SMS-t csalók

A rendőrség nevével visszaélve küldenek adathalász SMS-t csalók – figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden közleményben.

A police.hu oldalon azt írták, hogy adathalász csalók befizetés kezdeményezésével próbálnak meg jogtalanul megszerezni személyes és bankkártyaadatokat: megtévesztő SMS-ben be nem fizetett közigazgatási bírságra, többnyire tilosban parkolásra hivatkozva keresik meg az érintetteket, elküldve részükre egy adathalász linket is.

A gyanús honlapot – www.ugyintezespolice-hu.com – a Rendőrség Ügyintézési Portál befizetésfunkciójának imitálásával működtetik – tették hozzá.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a rendőrség e-ügyintézési portálját kizárólag a https://ugyintezes.police.hu/ honlapcím beírásával lehet elérni. A csaló email cím vége pedig .com.

Már többször beszámoltunk a csalók legújabb trükkjeiről

Endrei Juditot az utóbbi napokban ismerősei figyelmeztettek arra, hogy egy inkontinencia kezelésére szolgáló készítményt „hirdet” az interneten. Ugyanezek a csalók a kommentek szerint Kertész Zsuzsa és Jakupcsek Gabriella nevével is visszaéltek.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. és az E.ON ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalászok által küldött hamis online földgázszámla-értesítőket kaptak.

Újra célkeresztbe kerültek a magyar telefontulajdonosok, ugyanis visszatértek a wangiri csalók. A napi.hunak több olvasója is jelezte, hogy váratlanul egy tunéziai telefonszámról hívták őket (+216 kezdetű számról). Szerkesztőségünket is hívták már (+260 kezdetű zambiai számról) és mivel a hívás nem ismétlődött, és nem utalt semmilyen jel arra, hogy valaki tényleg keresne az afrikai országból, valószínűleg csalók próbálkoztak.

Nyugdíjasbarát

 

hírek ebből a rovatból

Ez a két évig érlelt műremek lett idén az év sajtja

nyugdijaspeti

A 74 éves Anna megtalálta a magánya ellenszerét, ami megváltoztatta az életét

nyugdijaspeti

Töltőtolljavítóból lett az első aranylemezes előadó – 88 évvel ezelőtt született Aradszky László

nyugdijaspeti