Image default

Véget ér a vénasszonyok nyara – ilyen időjárásra számítsunk a hétvégén

A hétvége első napjában kellemes idő lesz, vasárnap viszont markáns lehűlés érkezik, elő kell venni a kabátokat is, ha még nem tettétek meg. 

Szombaton az ország döntő részén derült lesz az ég. Viszont késő délutántól északnyugaton megnövekszik a felhőzet, és ott estétől kisebb eső, zápor is előfordulhat. Délelőtt általában mérsékelt, néhol kissé élénk délnyugati szél fúj. A szél délutántól egyre nagyobb területen fordul át északnyugatira. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23 és 28 fok között alakul. Az északkeleti tartósabban felhős tájakon kissé hűvösebb is lehet. Búcsúzik az idei vénasszonyok nyara, utoljára még 25 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap megint hűvős lesz

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Estétől szerencsére északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, jelentősebb mennyiség a délnyugati és az északkeleti területeken eshet. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban 9, 16 fokot mérhetnek, a csúcshőmérséklet 10 és 20 fok között valószínű, a csapadékosabb nyugati vidékeken lesz a hűvösebb, délkeleten még a délelőtti órákban az enyhébb idő.

Napközben is erősen felhős, vagy borult lesz az ég, csak este észak felől csökken a felhőzet. Északon szórványosan, máshol sokfelé várható eső, zápor. Reggel 15, délután már csak 10 fok körül alakul a hőmérséklet. Markáns lehűlés érkezik, erős széllel.

Programok a hétvégére

Hétvégére elsőként a Herendi Porcelánmanufaktúra kiállítását ajánljuk. Ahol a herendi mellett a németországi Felső-Frankföldről, valamint Fürstenbergből, Bécsből és a szászországi Meissenből származó porcelánalkotás látható.

Ha szereted a festményeket, akkor mindenképpen kiváló programot mutatunk Székesfehérváron. A Pákh Imre magángyűjteményéből válogatott műalkotások között Munkácsy festményei, grafikai munkái, valamint más alkotók Munkácsyról készített festményei és Pásztor János Munkácsy-szobra is megtekinthető.

OMSZKöpönyeg – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Hazaérkeztek Líbiából a magyar kutató-mentők

nyugdijaspeti

Elképesztően sokan látták már ezt a kiállítást – Te megnézted?

nyugdijaspeti

Miért lesz rózsaszín a Lánchíd péntek estétől vasárnap estig?

nyugdijaspeti