Image default

Ingyen kaphatsz őshonos vadvirágmagokat az Ökológiai Kutatóközponttól!

Ha szívesen alakítanád vadvirágossá a kertedet, de nem tudtad, hogyan kezdj hozzá, neked való ez a lehetőség! Az Ökológiai Kutatóközpont kérés esetén ingyen postáz őshonos vadvirágmagokat. Ehhez pusztán annyit kell tenned, hogy részt veszel a kutatásukban egy kérdőív kitöltésével.

A kezdeményezés célja közelebb hozni a természetet az emberekhez, sőt, bevinni azt az otthonokba, kertekbe! Egyes, Magyarország növényvilágát alkotó, az ökoszisztémára nem veszélyes és nem védett növényfajok ugyanolyan szép díszei lehetnek a balkonoknak és kerteknek, mint a kereskedelmi forgalomban kapható dísznövények. Ezen növények számos előnye közül kiemelendő, hogy

nem igényelnek különösebb gondoskodást, hiszen a hazai természeti adottságokhoz és körülményekhez alkalmazkodtak.

A Vadvirágos Kertem projektet a Lendület Vegetáció és Magbank Dinamikai Kutatócsoport (HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont, Ökológiai és Botanikai Intézet) munkatársai működtetik. a kutatók a gyepi ökoszisztémákat tanulmányozzák, főként azok megőrzésének és helyreállításának lehetőségeire fókuszálnak, magökológiai és tájökológiai megközelítéseket alkalmazva.

Miről szól a kérdőív?

A projekt az őshonos növények népszerűsítéséről szól, és emellett kutatási célokat is szolgál. A szervezők egy olyan kérdőívet állítottak össze, amelynek segítségével feltérképezik a kitöltők kertgondozási szempontjait, valamint azt, hogy milyen gyepeket tartanak szépnek a résztvevők. Jár rendszeresen sün a kertedben? Miért épp azokat a virágmagokat rendeled, amelyeket megjelöltél? Milyen gyakran és mivel vágod a kerted növényzetét? Hogy állsz a dísznövényekhez? Ilyen kérdésekre számíthatsz.

Milyen vadvirágmagokat lehet rendelni?

5 növényfajt választhatsz ki egy 24 fajt számláló listáról. A növényekről láthatsz képeket a Választható növényfajok fülön, és ugyanitt további információkat is megtudhatsz róluk.

Ha igényelnél vadvirágmagokat és részt vennél a kutatásban, ezt IDE KATTINTVA tudod megtenni. A magok egy részt a VadVirág Világtól származik, tőlük nagyobb tételben is lehet őshonos fajokból álló magkeveréket vásárolni.

Greendex – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn

nyugdijaspeti

30 év szolgálat után így vonult nyugdíjaba a tatabányai mentős

nyugdijaspeti

121 éve született a nagy nevettető Latabár Kálmán

nyugdijaspeti