Image default

Ingyenes egészségfesztivált rendeznek a Városligetben vasárnap

Immár 23. alkalommal szervezi meg a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) és az MKT Szívalapítványa szeptember utolsó vasárnapján a Szívünk Napja elnevezésű ingyenes rendezvényt, amelynek idei főszereplője a sport lesz.

Az ingyenes eseményen szakmai előadásokkal, szűrővizsgálatokkal, számos kiállítóval és színes családi programokkal várják az érdeklődőket a Városligetben – közölték a szervezők az MTI-vel.

A programsorozat délelőtt táncbemutatóval kezdődik, majd Kovácsovics Fruzsina ad koncertet zenekarával. Ezt követi a “Szívünk Hangja” rajzverseny, majd 11 órától az életen át tartó sport jótékony hatásáról hallható beszélgetés.

Már napi 4000 lépéssel csökkenthető a halálozás kockázata

A programok között lesz:

  • “Zeneterápia” Moretti Magdolna pszichiáterrel és Szabó Attilával, a Csík zenekar zenészével.
  • Halmy Eszter, az Elhízástudományi Társaság képviseletében Hitek és tévhitek az elhízásról címmel tart előadást;
  • Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának igazgatója pedig világbajnok vízipólósokkal beszélget.

A délután folyamán egyebek mellett

  • Győrfi Pál,
  • Scherer Péter,
  • Járai Zoltán,
  • Bárczi György és
  • Becker Dávid

tart előadást, majd kerékpáros felvonulás kezdődik. A beharangozó szerint lesz nordic walking és jógabemutató, bűvészműsor, valamint a szívelégtelenség legyőzésének rejtelmeibe és a laikus újraélesztés alapfogásaiba is beavatják az érdeklődőket.ű

Elárulja titkát a 101 éves neurólugus, aki még mindig nem ment nyugdíjba

A programokat Járai Márk koncertje zárja. Az esemény házigazdája Scherer Péter és Kéky Kira lesz.

Ezek az ingyenes mérések lesznek

Az esemény ideje alatt ingyenes vércukor- és véroxigénszint-, valamint vérnyomás méréssel várnak mindenkit az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szakemberei.

A rendezvény honlapján olvasható tájékoztatás szerint a Szívünk Napja a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre hívja fel a figyelmet.

A lakossági szűrővizsgálatok elvégzésén túl az esemény kiemelt témája az egészséges életmód, táplálkozás és a fizikai aktivitás népszerűsítése; valamint a résztvevők egészségügyi ismereteinek bővítése, különös tekintettel a szívbetegségekre, azok kockázati tényezőire (magasvérnyomás, emelkedett koleszterinszint, dohányzás, cukorbetegség), valamint az érrendszeri betegségekre, szívelégtelenségre.

MTI – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Róla nevezték el a lakodalmak állandó fogását, az Újházi-tyúkhúslevest

nyugdijaspeti

Ezekre a helyekre költöznek a tehetősebb nyugdíjasok

nyugdijaspeti

Több idős embert is megmentettek a tűzoltók a napokban

nyugdijaspeti