Image default

Közelít a tél – legalábbis az előrejelzésekből ez derül ki

Eddig az ősz nem a hidegről szólt, sokkal inkább a melegről, a zivatarokról és a sok esőről. De a végére megérkezik a hideg, sőt, rögtön téliesre fordul az időjárás! A kellemetlen hírról a Metnet értesít bennünket.

Észak felől sarkvidéki eredetű levegő árasztja el hétvégére Európa jelentős részét. Hazánkat a hidegfront péntek reggel érheti el, a front hatására megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. Emellett egyre több helyen lehet számítani esőre, záporra, igaz nagy mennyiségű csapadék nem várható.

A hideg levegő első hulláma még nem lesz durva, péntek délután helyenként még a 10 fokot is megközelítheti a hőmérő higanyszála. Péntek estétől érkezik meg határozottabban a sarkvidéki eredetű légtömeg a Kárpát-medencébe, ezt az is jelzi majd, hogy eleinte a hegyekben, majd

szombat hajnaltól síkvidéken is hózáporok válthatják fel az addigi záporokat.

Szombaton napközben a felhőátvonulásokból helyenként számíthatunk havas esőre, hózáporokra, a hőmérsékleti csúcsértékek pedig már csupán 5 fok körül alakulnak majd.

Vasárnap tovább hűlhet a levegő, ekkor északon néhol már csak kevéssel emelkedhet 0 fok fölé a hőmérséklet, reggel pedig a szélvédettebb, kevésbé felhős tájakon vastagon -5 fok alá hűlhet a levegő.

Ami pedig a jövő heti folytatást illeti, legalább a hét közepéig valószínűleg marad a hideg idő. Jelentősebb, nagy területet érintő havazásra a jelenlegi számítások szerint kicsi az esély, de regionális jelleggel azért nem lehet kizárni. Az éjszakák egyre fagyosabbak lesznek, a fagyzugokban -10 fok alatti értékek is előfordulhatnak.

Végezetül tekintsünk meg egy animációt a hideg érkezéséről a Metnet jóvoltából:

Metnet – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Vadkovászos kenyér nyerte a Szent István-napi kenyérversenyt

nyugdijaspeti

Végső útjára kísérték Sólyom László volt köztársasági elnököt

nyugdijaspeti

Ezeket a darabokat nem láthatjuk többet a Vígszínházban

nyugdijaspeti