Image default

Ebből a szakácskönyvből derül ki a Dobostorta eredeti titkos receptje is

A dobostorta titkos családi receptje – egyebek mellett ez is kiderül abban a szakácskönyvben, amelyet Angelica Károlyi, azaz Nagykárolyi gróf Károlyi György felesége szerkesztett. A remek szakácskönyvről a Turizmus Online írt.

A különlegesen finom desszert elkészítése a legendás Pólya-Hunyor família féltve őrzött titka. „A legtöbb cukrászdait felülmúlja, csak a karamellt kell tudni szépen megcsinálni. Ehhez némi gyakorlat kell” – olvasható a nem mindennapi dobostortáról a nem mindennapi könyv lapjain.

A mű a Hagyományos és új ízek a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban címet viseli és november 9-én nyilvánosan is bemutatásra került. A könyv nem csupán a családi receptek átdolgozását tartalmazza, hanem újak összeállítását is, amelyeket egytől-egyig Varga Gergely executive chef kreált.

A szakácskönyv szinte a Covidnak köszönhető

„Ez a könyv 2020-2021-ben indult útjára, amikor a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély kapuinak a koronavírus-járvány miatt ideiglenesen be kellett zárniuk. Ám a szomorú körülmények ellenére valami kreatívnak kellett kialakulnia a részben kényszerű inaktivitásból. Így született a kibővült Károlyi család receptjeit tartalmazó szakácskönyvötletem – idézte fel a projekt hátterét Angelica Károlyi.

TurizmusOnline nyomán Nyugdíjasbarát

Horváth Ilona még vendégségbe is főzni ment

hírek ebből a rovatból

Ezek a legjobb bolti panírmorzsák

nyugdijaspeti

Itt van Kulka János és Trokán Nóra díjra jelölt közös videoklipje

nyugdijaspeti

Ha csütörtökig regisztrálsz, karácsony előtt megérkezik a Gondosóra!

nyugdijaspeti