Image default

Ünnepi gálakoncert a 150 éves Budapestért

A Duna bal partján fekvő Pest, valamint a jobb partján elterülő Buda és Óbuda városának egyesítésével 1873. november 17-én jött létre Budapest. A hivatalos ünnepi gálakoncert a Vígszínházban lesz, amit november 18-án a közönségnek is bemutatnak.

Fotó: Vígszínház – Juhász Éva

A teátrum társulata zenés időutazásra hívja a közönséget, amelyben összekapcsolódik a 150 éves Budapest és a 127 éves Vígszínház története. Klasszikus nagyzenekari kísérettel többek között olyan legendás előadásokból hallgathatunk meg részleteket, mint a Csókos asszony, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, a Fekete Péter, A Pál utcai fiúk, míg a századelő hangulatát régi budapesti slágerek idézik fel.

Megszámlálhatatlan nagyszerű és népszerű dal született a csodás Budapestről. Ki ne hallott volna már dalban mesélni a vén budai hársfákról, a pesti nőkről, a holdas éjről a Dunán, a Ligetről, a Józsefvárosról, vagy akár arról a bizonyos Duna-parti csónakházról. Ezek a méltán sikeres slágerek megörökítik fővárosunk hajdani lakóinak hétköznapjait, örömeit, bánatait. De életük apró eseményeit is, mert hát ebből is áll egy város története, nemcsak nagy történelmi fordulópontokból.

Fotó: Vígszínház – Juhász Éva

A Víg-Budapest koncerten a régi Pest-Buda megidézésétől ismert és újra felfedezett dalok szárnyán végig repülünk a város és a Vígszínház közös történetén. Ezt olyan nagyszerű szerzők közreműködésével tehetjük, mint Kálmán Imre, Zerkovitz Béla, Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Presser Gábor. Azután Cseh Tamás Budapestjét érintve megérkezünk a GRUND-ra.

Ünnepeljük együtt Budapest 150. születésnapját exkluzív gálakoncerttel a Vígszínházban!

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Már 25 éve nincs köztünk a nők bálványa, Fantomas

nyugdijaspeti

Világrekord: 104 évesen ugrott ejtőernyővel a chicagoi asszony

nyugdijaspeti

Elmaradhatatlan karácsonyi filmek 90-es évekből

nyugdijaspeti