Image default

97 évesen tér vissza a képernyőre Sir David Attenborough a Bolygónk, a Föld III. évadával

A veterán műsorvezető megkezdte a bevezető jelenetek forgatását és a narráció felvételét a mérföldkőnek számító természetfilm-sorozathoz. A BBC főnökei nagyon örülnek, hogy Attenborough marad a sikersorozatnál, miután 2006-ban először az eredeti Planet Earth (Bolygónk, a Föld), majd egy évtizeddel később a folytatás főszereplője volt – írta meg a Magyar Állatvédelem a Mirrorra hivatkozva.

A Planet Earth III (Bolygónk, a Föld III) 2019-ben került megrendelésre, és közel öt évig készült, mivel a világjárvány közbeszólt. Mike Gunton executive producer elmondta: “A Bolygónk, a Föld nem lenne Bolygónk, a Föld David nélkül. Ezért örülök nagyon, hogy ő lesz a harmadik sorozat műsorvezetője. Mint mindig, most is hozta hatalmas lelkesedését és bölcsességét, bátorítóan nyilatkozott az új perspektívánkról. Tudom, hogy nagyon élvezte, ahogy a rendkívüli új csodákat a képernyőre varázsolja.

Darwin nyomában

A sorozat Daviddel való nyitányát a gyönyörű brit vidéken forgattuk, pontosan azon a helyen, ahol Charles Darwin sétált, miközben az evolúcióról alkotott világrengető elképzelésein gondolkodott. Tökéletes helynek tűnt David számára, hogy bemutassa a Bolygónk, a Föld III-at, és emlékeztessen bennünket bolygónk csodáira és törékenységére egyaránt.” – mondta a producer.

A nyolcrészes sorozat a 2016-os Bolygónk, a Föld II. című film után készült. Az akkori évadban a Galápagos-szigeteken forgatott, egy fiatal iguánát üldöző kígyókat bemutató rendkívüli jelenetekért Bafta-díjat nyert.

Az új sorozat hét epizódban elképesztő felvételeket mutat be az állatok viselkedéséről a világ minden tájáról. Több olyan állat is szerepel, amelyeket még soha nem láttak. A nyolcadik és egyben utolsó epizódban azokat az emberi “hősöket” ünnepeljük majd, akik életüket egyes fajok megmentésének szentelik.

Ezekre számíthatunk a “Bolygónk a Föld” új évadában

A rengeteg bemutatott élőlény között szerepelnek afrikai levéljáró madarak, trópusi ördögráják és a kanadai kermode baribál, vagy ahogyan a kanadai őslakosok nevezik, a szellemmedve. A mérföldkőnek számító sorozat célja, hogy rávilágítson azokra a hihetetlen stratégiákra, amelyeket az állatok az evolúció során fejlesztettek ki, valamint hogy feltárja azokat az új kihívásokat, amelyekkel a zsúfolt modern világban szembesülnek.

Sir David Attenborough nem tud “nyugdíjba” menni. Mint ahogyan Dr. Howard Tucker amerikai neurológus sem, aki önmagáról így vallott: “101 évesen én vagyok a „világ legidősebb praktizáló orvosa”, és ez az első számú szabályom az agyunk ébren tartásához.” De hasonló elszántságról tett tanúbizonyságot az az asszony, akiről nemrég írtunk: 93 évesen ugrott ejtőernyővel először, azóta sárkányrepül és búvárkodik az Acélnagymama.

Mirror nyomán Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Így vernek át az étrend-kiegészítőkkel

nyugdijaspeti

Nyugdíjkorrekció lesz, prémium viszont nem – szeptember végén döntenek a mértékéről

nyugdijaspeti

Extrém dologra figyelmeztetnek a meteorológusok a mai napon

nyugdijaspeti