Image default

Csalók élnek vissza Endrei Judit nevével!

Endrei Juditot az utóbbi napokban ismerősei figyelmeztettek arra, hogy egy inkontinencia kezelésére szolgáló készítményt „hirdet” az interneten. Ugyanezek a csalók a kommentek szerint Kertész Zsuzsa és Jakupcsek Gabriella nevével is visszaéltek.

A népszerű tévés a Facebookon így ír az esetről: “Szemen szedett hazugság, galádul visszaélnek a nevemmel. Ez is egy újabb átverés, aminek, sajnos vannak, akik bedőlnek. Ne rendeljetek, mert csak a pénzetekre pályáznak! Mindig legyetek nagyon körültekintőek a gyanús hirdetésekkel!”

Korábban a Nyugdíjasbaráton is beszámoltunk egy hasonló esetről. Ott Karikó Katalin volt az áldozat és szintén orvosi készítmények.

Korábban körömgomba elleni és vérnyomáscsökkentő szerekkel kapcsolták össze Karikó Katalin nevét. Legújabban viszont visszerek és véráramlási zavarok otthoni kezelésével kapcsolatos készítményt reklámoznak a facebookon egy rá hivatkozó álinterjúban. Egyértelmű, hogy a csalók az idős korosztályt célozzák meg álhirdetéseikkel.

Egyre ravaszabb módon csalják ki az idősek pénzét a csalók

Ha nem ismerjük fel a gyanús jeleket és nem vagyunk elég tapasztaltak, könnyen bedőlhetünk a különböző átveréseknek. Álprofilok, akik rokonnak vagy ismerősnek adják ki magukat pénz kicsalásának a céljából, hatalmas lottónyeremények, aminek ha bedőlünk, a mi pénztárcánk lesz rövidebb, adatlopások és a lista végeláthatatlan.

Soha ne adjuk meg a bankkártyánk adatait Facebookon és egyik közösségi média felületen sem!

Mindig legyünk résen, hogy nem egy áloldalra akarnak-e átirányítani. Érdemes mindig ellenőrizni az adott Facebook oldalt: hány követője van, milyen visszajelzéseket kapott korábban. Ha azt látjuk, hogy már sokan vásároltak korábban probléma nélkül, a visszajelzések összességében pozitívak a termékről, márkáról, akkor bátran vásárolhatunk.

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn

Szimpatika – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Így készítik ezeket a gyönyőrű gyimesi írott tojásokat

nyugdijaspeti

10 dolog, amit talán nem tudsz az olasz kávékultúráról

nyugdijaspeti

Fantasztikus Munkácsy-programokkal készülnek Békéscsabán

nyugdijaspeti