Image default

Már csak vasárnapig nézheted meg ezt a csodás kiállítást

Vasárnapig látható a Szépművészeti Múzeum Renoir-kiállítása. A Renoir. A festő és modelljei című tárlatra az utolsó hétvégén, péntektől vasárnapig reggel 9 órától este 10 óráig várja a látogatókat az intézmény.

Már csaknem negyedmillióan látták a Szépművészeti Múzeum Renoir-kiállítását. A tárlaton a francia mester mintegy hetven alkotásával találkozhat a közönség.

A művész emberábrázolásait középpontba állító tárlat a párizsi Musée d’Orsay-vel és a Musée de l’Orangerie-vel együttműködésben valósult meg. De a kiállításra több mint húsz külföldi közgyűjteményből is kölcsönzött műtárgyakat a Szépművészeti Múzeum.

A tárlaton olyan főműveket láthat a közönség, mint például A hinta, a Vidéki tánc vagy a Claude Renoir bohócjelmezben című alkotások. A festőnek szentelt első magyarországi kiállítás – amelyen a Szépművészetiben őrzött csaknem harminc Renoir-alkotás is kiemelt szerepet kap – kronológiai és tematikus elrendezésben ismerteti a művész fejlődését.

A tárlaton most első alkalommal állították ki együtt Renoir Fekvő női akt (Gabrielle) című alkotásának mindhárom, 1903 és 1907 között készült változatát.

Melyek közül az elsőként megfestett remekmű 2019-ben, egy gyűjteménytörténeti jelentőségű vásárlás révén került a Szépművészeti Múzeumba.

Októberben írtuk meg, hogy csaknem ötvenezren látták a Szépművészeti Múzeumban szeptember végén nyílt Renoir: A festő és modelljei című kiállítást. Novemberre ez a szám elérte a százhúszezret, decemberre pedig a kétszázezret.

70 felettieknek ingyenes a kiállítás

Díjtalan belépő csak látogatáskor igényelhető a helyszínen a jogosultság igazolásával. Ha díjtalan belépőre jogosult személyek elővételes jeggyel rendelkezők társaságában érkeznek, biztosítják, hogy velük együtt léphessenek be az épületbe és a kiállításra.

A 62-70 éves kor közöttieknek 50%-os jegyet kell váltani, ami 2800 Ft-ba kerül.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

A Kulka Jánost és Hámori Gabriellát felvonulató magyar film nyerte a legjobbnak járó díjat

nyugdijaspeti

Harry herceg elmondta mi a legnagyobb különbség Katalin hercegné és Meghan Markle között

nyugdijaspeti

Újabb díjat nyert a Jordán Tamás nevével fémjelzett Unoka című magyar film

nyugdijaspeti