Image default

Saját kollégájuk életét mentették meg a fináncok

Kollégájuk és egyben jóbarátjuk életéért küzdöttek a pénzügyőrök január elején – írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Facebookon.

Épphogy megkezdődött az újévi munka a Bevetési Igazgatóság budapesti épületében, máris komoly krízissel néztek szembe az ott dolgozó fináncok, amikor egyik munkatársuk összeesett a folyosón. A pénzügyőrök azonnal a nehezen lélegző Attila segítségére siettek. Amint ellenőrizték az életfunkciókat, rögtön tudták, hogy komoly baj van.

Paróczi Róbert Miklós pénzügyőr őrnagy és Karacs Zsolt pénzügyőr alezredes habozás nélkül megkezdte kollégájuk újraélesztését, miközben értesítették a mentőket.

Folyamatos kapcsolatban voltak a mentésirányítóval és a segítség megérkezéséig felváltva alkalmaztak szívmasszázst.

A fináncok gyors és szakszerű ellátásának köszönhetően kollégájukat stabil állapotban vitték kórházba, ahol azonnal megműtötték. Jelenleg lábadozik, miközben aggódó társai nagyon várják vissza.

A NAV Bevetési Igazgatóságának több munkatársa is birtokában van rendészeti és sérült betegellátást nyújtó ismereteknek. A speciális segítségnyújtó kurzusokra a pénzügyőrök önként jelentkeznek. Így rendkívüli élethelyzetekben is be tudnak avatkozni. Hiszen nemcsak közúton vagy köztereken, hanem különböző munkaterületeken, akár életveszélyes szituációkban is helyt kell állniuk.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Évszázad a magasban – fantasztikus magyar filmet készítettek a repülésről

nyugdijaspeti

7 tipp, hogyan védekezz a hőség ellen

nyugdijaspeti

Hihetetlen mit ajánlott Lidl az olivaolaj helyett

nyugdijaspeti